Протокол розширеного засідання Ради альпклубу «Одеса»

Протокол №1
Розширене засідання Ради альпклубу «Одеса» 21.07.2022 р. м. Одеса.

Були присутні (члени Ради):
1.Симоненко В.К. (президент клубу).
2.Горбенко М.М.
3.Гончаренко Н.
4.Леонтьєв В.
5.Крамаренко О.
6.Кривошейців Є.
Запрошені:
1.Зелінченко Б.
2.Мамчич В.
3.Семенюк В.
4.Горохов В.
5.Вишнев О.
6.Тріфільцев А.
7.Тараненко Ю.

Голова зборів – Симоненко В.К.
Секретар зборів – Корольова В.
Порядок денний:
1.Діяльність клубу у воєнний час.
Про розподіл обов’язків членів Ради, збирання членських внесків.
Симоненко В.К.
Горбенко М.М.
2.Ремонт спортзалів клубу, тренувальний процес.
Зелінченко Б.
3.Проведення УТС на скелях і в горах у 2022 році.
Горбенко М.М.
Тріфільцев А.
4.Оновлення сайту альпклубу, переклад українською мовою.
Крамаренко О.

З першого питання виступав Симоненко В.К.. Останні наші збори відбулися 28.01.2022 р.. Війна поламала всі наші плани, довелось їх коригувати. За перше півріччя витрачено 214 000 грн., але ми ще повинні за газ 24 000 грн.. Ми збираємося борг гасити поступово. Членських внесків зібрано 56 550 грн. (за планом на рік – 150 000 грн.). Таку суму
зібрати не вдасться, т.к. основну суму ми зазвичай збираємо в 1 півріччі. Також громадська організація на 75% існує завдяки членським внескам, у нас ситуація критична. Керівництво клубу досягло скасування орендної плати у воєнний час. Це рятує нас.

Наприкінці квітня проведено інвентаризацію складських приміщень, тепер у нас є чітка картина зі спорядження. Необхідно знайти людину, яка зможе взяти на себе склади після звільнення Шельбаха О..

Запитання:
Питання перше.
Горохов – при оренді альтанки приходять люди, які поводяться потворно. Під час війни це виглядає особливо непривабливо.

Симоненко – давайте доручимо Горбенко раз на тиждень відвідувати скеледром та залишати зауваження. В.о. начальнику скеледрома Краснобаєву В. особисто чергувати під час проведення пікніків.

Горбенко – ми відкрили спортзал для всіх бажаючих перебувати в укритті під час повітряної тривоги, зокрема дитячого садка, що в нашой будівлі. Під час війни спортзал регулярно працює, тренування проводить один тренер Зелінченко Б.. У метод. кабінеті проводяться заняття з надання першої медичної допомоги для волонтерів, бійців тероборони та ЗСУ. Таким чином, клуб дуже затребуваний у цей непростий час.

Питання друге.
Ремонт залу.
Зелінченко Б. – регулярно проводимо тренування з молоддю у спортзалі. На жаль, поїхали тренери Сосновських М. і Шалагін О., власними силами привели в порядок великий зал. Ми хочемо зробити косметичний ремонт у малому залі,
але нам потрібні гарантії, що нас не виселять, наприклад, ДЮСШ 12.

Горбенко М.М. – спортсмени за зібрані гроші купили нове покриття для матів (його вартість 20000 грн.).

Симоненко В.К. – є надія, що восени нам допоможуть з ремонтом підлоги в малому спортзалі. Розмова про співпрацю з ДЮСШ-12 передчасна, до закінчення воєнного часу. Необхідно заохотити тих, хто брав участь у громадській роботі з ремонту зали.

Питання третє.
Горбенко М.М. – у воєнний час активно продовжують тренуватися скелелази в Одесі та за кордоном. ДЮСШ-12 не повною мірою сплачує членські внески в альпклуб, тренуючись на УТБ «Скалодром». Тренування альпіністів проводяться на скеледромі та на скелях Южного Буга. Здійснення серйозних сходжень у великих горах обмежено проблемою виїзда за кордон, частина людей (Шельбах, Клебанський, Князєв) на заробітках у різних країнах, плюс відсутність фінансування.

Трифельцев А.- склад команди сьогодні реально лише 2 – 4 чол., всі займаються виживанням, служать у ЗСУ та теробороні. Тому, без повного фінансування виїзд навіть до Альп на чемпіонат України під питанням.

Симоненко В.К. – давайте восени проведемо збори в Казахстані. Постараємось знайти спонсорів, учасники зборів оплачують третину витрат. Це повинні бути члени збірної України. Більша частина витрат – це нове спорядження. Є
попередня домовленість про прийом наших альпіністів, надання вертольота Іллінським Е..

Питання четверте.
Крамаренко О. – сайт альпклубу “Одеса” працює, але вимагає удосконалення. Так інформація має бути українською мовою згідно нового закону. Мені та Тимошенко О. потрібен час, т.к. вся робота буде проведена на громадських засадах.

Після обговорення порядку денного ухвалили одноголосно рішення:

1.Схвалити роботу клубу у воєнний час. Членам Ради вникнути у свої обов’язки, затверджені на загальних зборах 28.01.22 р., провести роз’яснювальну роботу з членами альпклубу, які не здали членські внески. Краснобаєву В. посилити контроль за пропуском на територію скеледрому та Кривошейцеву Є. на скелелазний стенд з пільгових тарифам боржників за 2022 р., директору Горбенко М.М. та бухгалтеру Корольової В. щотижня оновлювати списки членів, що здали членські внески перевіркою на скеледромі.

2.Схвалити ініціативу тренера Зелінченко Б. з косметичного ремонту спортзала.

3.Провідним спортсменам Одеси Крамаренко О., Трифільцову А. підготувати пропозиції щодо виїзду у великі гори до кінця серпня.

4. Сайт альпклубу перекласти на українську мову та наповнити поточною інформацією. Відповідальні Крамаренко О., Тимошенко О., Тихонова О..

Термін до кінця серпня.

Голова зборів – Симоненко  В.К.
Секретар зборів – Корольова В.