Зимові Карпати 2023р

Навчально-тренувальний збір Альпклубу “Одеса” в Карпатах, 15.02 – 22.02.23. Керівник збору Трифільцев Андрій. Запис в альпклубі “Одеса”.

Пропонуємо Вам приєднатися до офіційного навчально-тренувального збору альпіністського клубу “Одеса”. У рамках збору учасники пройдуть підготовку першого кваліфікаційного рівня НП-1 за навчальною програмою підготовки альпіністів, розробленою Федерацією альпінізму та скелелазіння України та затвердженою Міністерством України у справах сім’ї, молоді та спорту. Проводити заняття та супроводжувати учасників при сходженні будуть сертифіковані федерацією альпінізму інструктора. Після завершення збору, учасники, що здійснили два сходження за маршрутами 1Б категорії труднощі та що взяли участь у змаганнях з техніки альпінізму, отримають значок “Альпініст України” та запис до альпіністської книги з можливістю подальшого виконання розрядів з альпінізму.
Збір проходитиме селище Козмещик. У досить комфортних номерах, у теплі, з можливістю прийняти душ. У першій половині дня будуть виходи у гірську місцевість та практичні заняття, а ввечері лекції. Головною перевагою цього місця є його висота та близькість до вершин: Говерла та Петрос Завдяки цим факторам ми завжди зможемо знайти місце для проведення снігових занять та забезпечити належний рівень безпеки. На цій висоті у лютому з майже 100% ймовірністю лежатиме сніг, що дуже важливо в умовах глобального потепління, яке торкнулося й українських Карпат.
За планом збору, учасника буде викладено такі лекції:
– особливості альпінізму, як виду спорту та його історія;
– географія та клімат гірських районів, огляд місця базування;
– форми гірського рельєфу. Небезпеки в горах та заходи щодо зниження ризику;
– Лікарський контроль та самоконтроль. Надання першої долікарської допомоги. Транспортування підручними засобами.
Інструктори проведуть заняття:
– орієнтування та зв’язок у горах;
– Техніка пересування на снігу та страховка;
– Підготовка до походу та сходження;
– самозатримання при зриві;
– організація біваку в гірсько-лісовій зоні;
– підготовка кухні, приготування їжі;
– Транспортування підручними засобами.